Eroare
  • JUser: :_load: Utilizatorul cu ID-ul 395 nu a putut fi încărcat

Sponsori

ARHC are nevoie de sprijinul dumneavoastra

Misiunea ARHC, in colaborare cu CEDH - Centre D’Enseignement et de Developpement de L’Homeopatie (Franta/Europa), principala autoritate de certificare medicala in Homeopatie Clinica din Europa, este de a forma, educa si atesta viitorii medici homeopati clinicieni din Romania, de a asigura un nivel calitativ superior in tratamentul homeopat si de a populariza avantajele acestuia in Romania.

De aceea vrem, pe aceasta cale, sa va solicitam ajutorul in indeplinirea dezideratelor ARHC.

Pentru a realiza acest lucru, puteti directiona 2% din impozitul dumneavoastra pe venit catre ARHC. Mai jos va punem la dispozitie informatiile necesare:

Conform art. 84, alin. 2 din Codul Fiscal, orice contribuabil poate dispune directionarea a 2% din impozitul pe venit, platit statului, catre orice organizatie non-guvernamentala (asociatie, fundatie etc.) doreste.

Practic in acest fel dumneavoastra comunicati statului modul in care doriti sa fie cheltuita o parte din impozitul dvs. pe venit.

De retinut:

Aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, ci este in esenta, o parte a impozitului pe venit deja achitat, care poate fi directionata de catre fiecare cetatean in parte catre entitatea dorita de acesta !
Daca doriti ca prin redirectionarea a 2% din impozitul pe care dumneavoastra l-ati platit statului pentru salariul din anul 2014 sa sprijiniti activitatea ARHC, urmati pasii de mai jos:

1. Venituri exclusiv salariale - Formular 230

Daca ati avut venituri doar din salariu descarcati formularul 230 precompletat cu datele ARHC dand click aici. sau 
2. Venituri extra-salariale - Formular 200
Daca ati avut si si alte venituri in afara salariului dumneavoastra, descarcati formularul 200 precompletat cu datele ARHC dand click aici.
De mentionat este ca anul precompletat in formular este 2014, deoarece ne referim la impozitul pe venit din anul financiar incheiat 2014.
3. Completati Formularul 200 sau 230
In functie de situatia in care va aflati (venituri exclusiv sau extra-salariale), completati doar unul dintre formularele de mai sus.

Atentie:

Formularul se completeaza de mana, in doua exemplare, dintre care unul ramane la dvs. cu numarul de inregistrare primit la depunere de la administratia finantelor publice.
3.1. VENITURI DIN SALARIU: completati cu datele de identificare (pct. I) si semnatura.
Restul rubricilor nu sunt obligatorii, se completeaza doar daca este cazul.
Anexa informativa cu instructiunile detaliate pentru completarea formularului 230 o puteti gasiti dand click aici.
sau

3.2. ALTE VENITURI IN AFARA SALARIULUI: completati formularul 200, citind cu atentie instructiunile de mai jos, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut.
Anexa informativa cu instructiunile detaliate de completare a formularului 200 o gasiti dand click aici

Atentie:
Daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit, puteti lasa casuta necompletata, deoarece, cf. art. 84, alin. 3 din Codul fiscal: "...Organul fiscal competent are obligatia calcularii, retinerii si virarii sumei reprezentand pana la 2% din impozitul datorat..." 

4. Depunerea Formularului
Depuneti formularul DIRECT la registratura organului fiscal sau trimiteti formularul PRIN POSTA, cu scrisoare recomandata, la Administratia Finantelor Publice a localitatii de domiciliu (potrivit legii este acceptata si adresa unde locuieste efectiv deponentul, in cazul in care aceasta este diferita de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal in Romania) sau la Administratia Finantelor Publice corespunzatoare sursei de venit (de ex. adresa companiei/institutiei angajatoare).

5. Informatii utile

5.1. Modelul standard de formular necompletat cu datele ARHC, disponibil pe pagina ANAF, se gaseste aici: FORMULAR 230 / FORMULAR 200
5.2. Datele ARHC pentru completarea a formularelor: 
Denumire entitate nonprofit: Asociatia Romana de Homeopatie Clinica

Cod de identificare fiscala a entitatii non-profit: 23826339
Cont bancar (IBAN): RO47 BRDE 445S V092 6950 4450

5.3. In cazul in care doriti sa trimiteti prin posta, programul majoritatii oficiilor postale este:

Luni-Vineri: 08:00-19:00
Sambata: 08:00-14:00.
Mai multe detalii dand click aici.

5.4. In conformitate cu O.G. nr.92/2003, art.11, alin (4), beneficiarii sumelor obtinute prin completarea formularelor 230 sau 200 nu pot obtine informatii cu caracter fiscal din care sa reiasa "identitatea vreunei persone fizice sau juridice". In concluzie, in cazul in care doresc, contribuabilii sunt singurii care ar putea solicita informatiile fiscale de mai sus. Totodata, in cazul in care doresc, contribuabilii pot sa comunice asociatiei faptul ca au depus formularele respective.

Daca doriti mai multe informatii in legatura cu aceasta procedura sau aveti nelamuriri privind implicarea ARHC in sprijinirea activitatii ARHC, va rugam sa nu ezitati sa ne contactati.

E-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

www.arhc.ro

Abonează-te la acest feed RSS